چگونه با از دست دادن عزیزانمان کنار بیاییم؟

folder_openروان شناسی
commentبدون دیدگاه

چگونه با از دست دادن عزیزانمان کنار بیاییم

 

تحمل مرگ یا نبودن عزیزان و کسانی که دوستشان داریم، رنجی عظیم و طاقت فرساست. ممکن است احساس خلاء بی پایان، تنهایی، سردرگمی و ناباوری لحظه‌ای رهایمان نکند اما چگونه می‌توان این غم و اندوه را تحمل کرد و با آن کنار آمد؟ تحمل مرگ عزیزان و غلبه بر غم و اندوه ناشی از آن کار آسانی نیست ولی گذشت زمان، می‌ تواند مرهمی برای دردهایمان باشد. متاسفانه در برخی از مواقع فرآیند بهبودی به تأخیر می‌افتد که در این صورت عملکرد اجتماعی‌ به کلی مختل خواهد شد.

 

چگونگی مواجهه با غم و اندوه و تحمل مرگ عزیزان

غم و اندوه، پاسخ طبیعی به رنج عاطفی ناشی از فقدان فردی ارزشمند است که می‌ تواند کل زندگی‌ را درگیر کند؛ چرا که سلامت جسم و روح را به خطر انداخته و در تمام  فرآیندها از جمله  غذا خوردن، خوابیدن و حتی فکر کردن اخلال ایجاد می‌ کند البته روش‌های سازگارانه‌ ای برای تحمل مرگ عزیزان و کنار آمدن با غم و اندوه ناشی از آن وجود دارد که با استفاده از آن روش ها می توان معنا و هدف جدیدی در زندگی پیدا کرد.

برای گذر از  بحران نبودن عزیزانمان، نخست باید غم و اندوه خود را درک کرده و آن را بپذیریم. این درد عاطفی ممکن است با بروز احساسات غیر منتظره نیز همراه باشد. باید توجه داشته باشیم که واکنش هر فرد به غم و اندوه از دست دادن عزیزان متفاوت است پس شاید فردی منزوی و گوشه گیر شده و به تکانشگری و رفتارهای پر خطر روی بیاورد و یا فردی دیگر دچار انواع تکانه ها شود؛ چرا که جسم و روان، ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر دارند. همچنین  باید در این حالات سعی کنیم که حمایت افراد نزدیک خود را نیز بپذیریم.

 

مراحل غم و اندوه

بر اساس مطالعات انجام شده، غم و اندوه چند مرحله مشخص دارد؛ مراحل پنج گانه غم و اندوه بر اساس احساسات عبارتند از:

  1. انکار،
  2. خشم،
  3. چانه زنی،
  4. افــسردگی،
  5. پذیرش.

با آگاهی از این مراحل می ‌توان فرایند گذر از غم و اندوه را راحت ‌تر طی کرد.

هر مرحله دارای یک سری ویژگی هاست و علائم مختص خود را دارد و هر مرحله دارای یک زمانبندی خاص است  که می بایست طی شود  تا غم به صورت طبیعی و نرمال برطرف شود اما گاهی ممکن است شدت غم از حد طبیعی بیشتر شود که در این صورت این نوع غم را غم و اندوه پیچیده قلمداد می کنیم.

از علائم و نشانه‌های غم و اندوه پیچیده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اشتیاق شدید برای دیدن عزیز از دست رفته که ممکن است همراه با افکار مزاحم یا تصاویر او باشد.

بروز بدرفتاری، خشم زیاد و حتی انجام اقداماتی نظیر خودکشی و… در صورت مشاهده چنین علائمی باید برای رفع آن به متخصص و روانشناس مراجعه نمود تا با کمک او بتوان به حالت روانی طبیعی و روند عادی زندگی بازگشت..

Tags: , , ,

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست