تاثير هوش هيجاني در موفقيت افراد درموقعیت های گوناگون

folder_openروان شناسی
commentبدون دیدگاه

تاثير هوش هيجاني در موفقيت افراد درموقعیت های گوناگون زندگی از جمله  موقعیت های شغلی  از اهميت خاصي برخوردار است. هوش هیجانی به افراد اجازه مي دهد تحت شرايط سخت بهتر فکر کنند و از هدر رفتن زمان به واسطه احساساتي همچون خشم و اضطراب و ترس جلوگيري نموده و به سادگي ذهن خود را آرام ساخته و به اين ترتيب راه را براي بینش و آرامش  دروني و ايده هاي خلاق به روي خود باز کنند.

هوش هیجانی عبارت است از توانایی فرد در کنترل احساس خود و دیگران و تمایز قائل شدن بین اثرات مثبت و منفی احساسات و استفاده از اطلاعات احساسی برای راهبرد تفکر و عمل.

با دریافت آموزش های خاصی می توان میزان هوش هیجانی افراد را ارتقا داد از جمله این مهارت ها می توان به مهارت های ارتباط موثر در حیطه ارتباطات اجتماعی و جرات ورزی و سازگاری اجتماعی و… اشاره کرد.

افرادی که دارای هوش هیجانی بالا هستند ویژگی هایی خاص دارند که با شناخت این ویژگی ها و تقویت آن ها می توان به ارتقا هوش هیجانی کمک کرد.

با هم  چند مورد از این ویژگی ها را از نظر می گذرانیم:

1- افرادی که هوش هیجانی بالا دارند نسبت به تمام احساسات خود آگاه هستند

2- افراد کمال گرا تغییر را می پذیرند. افراد با EQ یا EI بالا به جای ترس از تغییر، آن را بخشی از زندگی می دانند. ترس از تغییر مانع موفقیت است. انها خودشان را با تغییرات وفق می دهند و همیشه برای تغییر برنامه دارند.

3- افراد دارای هوش هیجانی بالا دیگران را به درستی درک می کنند. درک دیگران، ابراز همدلی و کمک به آنان از اجزای ضروری هوش هیجانی است.

4- آنها در گذشته نمی مانند. افرادی که از هوش هیجانی بالایی برخوردار هستند، به علت تفکر درباره فرصتهایی که در آینده وجود دارد، زمانی برای فکر کردن به گذشته ندارند. آنها اجازه نمی دهند بار منفی اشتباهات گذشته انرژی کنونی آنها را بگیرد. اهل کینه ورزی و لجاجت نیستند.

5- خوش بین و مثبت اندیش هستند. افراد با هوش هیجانی بالا زمان و انرژی خود را صرف حل مساله می کنند. به جای توجه به نکات منفی، روی بخش مثبت یک موضوع و مواردی که در کنترل آنهاست تمرکز می کنند. به علاوه آنها وقتشان را با افراد مثبت می گذرانند، نه افرادی که دائما شکایت می کنند.

6- خوب گوش می دهند. افرادی که دارای هوش هیجانی بالا هستند در ارتباط با دیگران ابتدا به خوبی به صبحت های طرف مقابل گوش می دهند. آنها دارای مهارت گوش کردن مفید هستند.

7- نقاط ضعف و قوت خود را می شناسند. یکی از بزرگترین نشانه های خود آگاهی، صادق بودن با خودمان است. برای شناخت بهتر خود باید از موضوعاتی که در آن مهارت داریم  و هر آنچه که مربوط به قوت و ضعف می شود، اطلاع پیدا کنیم.  یک فرد با EQ بالا می داند که چگونه نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کند، چگونه آن ها را در ذهنش تحلیل کند و چگونه بتواند موثرترین کارکرد با استفاده از ویژگی های خود را به دست آورد. کسب این اطلاعات سبب به وجود آمدن اعتماد به نفس بیشتر در فرد می شود که این مورد نیز یکی از ویژگی های EQ بالا است.

به طور کلی افراد دارای هوش هیجانی بالا خود را همیشه در معرض یادگیری و انوع آموزش ها قرار می دهند.

Tags: , , , , , ,

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست