نقاشی روی پارچه، یک شغل مناسب برای کم بینایان هنردوست

نقاشی، یکی از جذابرین رشته هایی است که امروزه توسط علاقه مندان به هنر دنبال می شود. یکی از جدیدترین و پر متنوع ترین گرایش های این هنر، نقاشی روی پارچه است. فرایند انتقال طرح و رنگ به روی پارچه، شاید در آغاز، دشوار نماید اما این فعالیت زیبا با دریافت آموزشها و انجام تمرینات لازم، به کاری لذت بخش برای شما تبدیل خواهد شد. جالب است بدانید که حرفه چاپ دستی روی پارچه، از جمله رشته هایی است که می تواند به عنوان یک شغل مناسب برای کم بینایان مستعد و علاقه مند به هنر، مطرح شود.

برای رسیدن به این هدف، نیازی به داشتن مهارت در هنر نقاشی نخواهید داشت بلکه تنها با فرا گرفتن چند تکنیک و صرف کمی زمان و شکیبایی، می توانید به یک هنرمند خلاق در این رشته تبدیل شوید.

از دیگر سو، محصولات نقاشی شده مانند کیف، کفش، مانتو، شال و… امروزه طرفداران بسیاری دارند و همین امر، می تواند انگیزه ای نیرومند را در شما ایجاد کند که به سراغ یادگیری حرفه جذاب نقاشی روی پارچه بروید.

مراحل نقاشی روی پارچه

1- طرح مورد نظر خود را با استفاده از کامپیوتر تهیه کنید

2- طرح خود را به کمک کاربن، روی پارچه انتقال دهید. برای کپی کردن طرح روی پارجه حتما باید از خودکار یا مدادی استفاده کنید که به راحتی پاک شود و در عین حال اثری بر روی رنگ ها نداشته باشد.

3- حالا می توانید با استفاده از انواع رنگ اکریلیک یا دیگر رنگ های مخصوص پارچه، طراحی خودتان را تکمیل کنید.

 

تکنیک های نقاشی روی پارچه

برای آموزش نقاشی روی پارچه، تکنیک های مختلفی از جمله تکنیک رنگ افشانی، تکنیک استنسیل و رنگ آمیزی پارچه با رنگ های پارچه و واکس های مخصوص وجود دارند که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

تکنیک رنگ افشانی

در تکنیک رنگ افشانی، با پاشیدن رنگها روی پارچه، تلاش می کنیم تا طرحی تصادفی را خلق کنیم. این روش، برای کودکان بسیار لذت بخش خواهد بود.

تکنیک استنسیل

تکنیک استنسیل از جمله جذابترین روشهای نقاشی روی پارچه است. در این شیوه، باید شابلونهای حاوی طرح دلخواه خود را روی پارچه قرار دهید و رنگ مورد نظرتان را با استفاده از یک تکه ابر یا قلم موهای مخصوص، روی شابلون بکشید تا طرح شما به پارچه منتقل شود. سپس طرح خود را دورگیری و تمیز کنید و اجازه دهید تا خشک شود.

تکنیک استنسیل، در مقایسه با تکنیک رنگ افشانی، به رنگ کمتری نیاز دارد و زمان مورد نیاز برای خشک شدن پارچه نیز اندک خواهد بود. بهتر است برای گرفتن نتیجه بهتر از تکنیک استنسیل، از پارچه های بدون رنگ استفاده کنید.

تکنیک رنگ آمیزی با رنگ پارچه و واکس های مخصوص

در تکنیک سوم یعنی همان رنگ آمیزی پارچه با واکس های مخصوص، از روش شست وشوی پارچه استفاده می شود. این تکنیک به دو روش مورد استفاده قرار می گیرد.

در روش اول، پارچه باید کاملا در رنگ خیس شود. بعد از بیرون آوردن، پارچه آغشته به رنگ را محکم به هم می پیچانند تا رنگ اضافی آن خارج شود. سپس پارچه را باز می کنند. حالا خطوطی رنگی بر روی پارچه ایجاد شده است که دائمی خواهند بود. در مرحله بعد، پارچه را به کمک آهار یا خمیر مخصوص، محکم می کنند.

در روش دوم، از چسب کاغذد یواری استفاده می شود و به کمک آن پارچه سفت و محکم می گردد. در این روش پس از پهن کردن پارچه، یک لایه چسب کاغذ دیواری روی آن می زنند. بعد پارچه را که حالا دیگر یک لایه محافظ دارد، در رنگ فرو می برند و بعد از خارج کردن، با یک ابزار مناسب، روی پارچه طرح ایجاد می کنند.

انتخاب رنگ مناسب برای نقاشی روی پارچه

برای نقاشی روی پارچه می توانید از ترکیب رنگهای اصلی استفاده کنید. اگر می خواهید نقاشی شما حالتی درخشان به خود بگیرد از رنگهای متالیک یا مرواریدی استفاده کنید. سعی کنید رنگهای گوناگونی را به کار ببرید و از ایجاد طرحهای یکنواخت خودداری کنید. رنگهای پودری و آکرولیک، انتخابهای خوبی برای نقاشی روی پارچه هستند.

نکات مهم نقاشی روی پارچه

قبل از طراحی، پارچه را بشویید و علایم روی آن را پاک کنید.

سطح پارچه را کاملا صاف کنید به طوری که کوچکتری چروکی روی آن وجود نداشته باشد.

بعد از پایان کار، 24 ساعت زمان بدهید تا نقاشی روی پارچه خشک شود. سپس پارچه را اتو کنید تا طرح شما تثبیت گردد.

تا پنج روز از شستشوی پارچه نقاشی شده خودداری کنید و در هنگام شستن، لباس را حتما پشت و رو کنید.

 

نویسنده: محبوبه زارع

 

 

Tags:

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست