کارگاه فناوری و افقهای شغلی نابینایان برای نوجوانان و جوانان نابینا برگزار شد.

کارگاه فناوری اطلاعت برای نابینایان

نقش فناوری در اشتغال نابینایان

امروزه، نقش برجسته و قابل توجه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایجاد و گسترش اشتغال، بر کسی پوشیده نیست. از ساخت سخت افزار و تولید نرم افزار گرفته تا بازاریابی کالاها و مدیریت فروشگاهها و آموزشگاههای مجازی، همه و همه، بر مبنای فناوری اطلاعات و ارتباطات، استوار شده اند؛ به گونه ای که بنا بر اظهارات صاحبان کمپانیهای بزرگ فعال در حوزه IT، تا چند سال دیگر، نشانی از کسب و کارهای فیزیکی باقی نخواهد ماند.

این حقیقت انکار ناشدنی، در دنیای نابینایان و کم بینایان، اهمیتی دو چندان می یابد؛ چرا که هر چند نابینایان و کم بینایان، به دلیل وجود عواملی چون عدم مناسب سازی مبلمان شهری، فقدان فرهنگ اعتماد به توانمندی نابینایان در بین کارفرمایان و… با موانع بسیاری در مسیر اشتغال حضوری رو به رو هستند؛ اما امروزه، به یاری همین فناوری اطلاعات، می توانند به موقعیتهای شغلی مناسبی در دنیای مجازی دست یابند که فاقد محدودیتهای دنیای فیزیکی است. از سوی دیگر، اغلب زمینه های شغلی شاخه فناوری اطلاعات، چندان نیازمند برخورداری از نعمت بینایی نیست و بنابرین یک فرد نابینا یا کم بینا می تواند با کسب آموزشهای لازم، به راحتی از عهده آنها برآید و محصولی باکیفیت را به کارفرما ارائه کند.

ترجمه، ویرایش، طراحی سایت و نرم افزار، رفع مشکلات نرم افزاری کامپیوتر و تلفن همراه، مدیریت فنی و محتوایی سایتها و سایر شبکه های اجتماعی، بازاریابی، پیاده سازی فایلهای صوتی (تبدیل صوت به متن)، تدوین و میکس صدا، آموزش رشته های مختلف فناوری اطلاعات و ده ها زمینه شغلی دیگر را می توان نام برد که با کمک فناوری، به وسیله نابینایان و کم بینایان، به راحتی، قابل انجام است.

برگزاری کارگاه فناوری و افقهای شغلی نابینایان

مؤسسه توانگران نیز با هدف افزایش آگاهی و انگیزه نوجوانان و جوانان نابینا و کم بینا، به عنوان گروهی از آینده سازان سرزمینمان، کارگاه «فناوری و افقهای شغلی نابینایان» را برای آنان برگزار کرد تا زمینه فعالیت این بخش از سرمایه انسانی کشورمان را در شغلهای مبتنی بر فناوری اطلاعات فراهم کند.

در این کارگاه که در تاریخ 8 دی ماه 1402، با حضور تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان نابینا و کم بینا و به سرپرستی آقای امید هاشمی، از معلمان و روزنامه نگاران نابینای فعال در حوزه آموزش فناوری، برپا شد، ضمن معرفی و تشریح پتانسیلهای فراوان دنیای مجازی برای فعالیت حرفه ای نابینایان و کم بینایان، بر نکات مهم و مؤثر در امر دستیابی به موقعیتهای شغلی خوب در این حوزه نیز تأکید شد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. ارتقاء و اصلاح مهارتهای ارتباطی
  2. عدم توقف در دنیای نابینایان و تلاش در جهت حضور مؤثر در بین سایر افراد جامعه
  3. تقویت استقلال فردی
  4. تقویت قدرت خلاقیت
  5. تقویت مهارت فن بیان و اقناع مخاطب
  6. فراگیری همزمان فناوری و یک دانش تخصصی، در سطحی مطلوب
  7. به روزرسانی مستمر اطلاعات در حوزه های عمومی و تخصصی
  8. انجام برنامه ریزی های لازم برای استفاده عملی، حرفه ای و درآمدزا از آموخته ها

***

نویسنده: مائده نعمتی

Tags: , , , , , ,

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست