مراسم رونمائی از نسخه بریل گزیده غزلیات مولانا در مؤسسه نابینایان توانگران

جایگاه مولانا در ادب و عرفان ایرانی، اسلامی

نام جلال الدین محمد بلخی ملقب به مولوی و مولانا، یکی از کلید واژه های ادب، عرفان و اخلاق ایران زمین است که چون نگینی درخشان، قرنهاست که در گنجینه ادب و معرفت جهانی، جلوه گری می کند.

درباره زندگی مولانا و آثارش، تاکنون مطالب بسیاری نوشته و خوانده شده است و بیان آنها در این مقاله، چیزی جز تکرار مکررات نیست. با این حال، خالی از لطف نیست که به تعدادی از نظرات مشاهیر جهان در باب مولانا، خداوندگار عرفان و ادب پارسی اشاره کنیم.

شهید استاد آیت الله مطهری، درباره مولوی چنین گفته است: مولوی، حرفی غیر از قرآن ندارد. هر چه می گوید، همه، تفسیر قرآن است؛ منتها از دیدگاهی عرفانی.

علامه جوادی آملی هم در خلال درسهای خود، چنین می گفت: آنچه جناب مولوی در گفته هایش گفته، بنا بر عرفان و مبتنی بر مرحله برتری از تعقل دینی است.

از مرحوم قاضی نیز نقل شده است که در اهمیت مثنوی مولوی چنین می گفت: من می میرم و می روم اما شما از مثنوی، دست بر ندارید.

علامه طباطبائی نیز در باب سخن مولانا گفته است: مولانا، عارف رازدان و خدابینی است که غوّاص اقیانوس معانی و معارف و قدوه اصحاب معرفت است.

کلام امام خمینی (ره) را به عنوان حسن ختام این بخش از مقاله می آوریم که بیانگر خاص بودن سخن و دانش مولاناست: برای فهم و شرح قول مولانا، مردی صوفی که یک نحوه کشف ذوقی داشته باشد، لازم است.

برگزاری مراسم رونمائی از نسخه بریل دو کتاب درباره آثار مولانا در مؤسسه نابینایان توانگران

مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز نیز با توجه رسالت خود در مسیر ارتقاء سطح آگاهی نابینایان و کم بینایان، در تاریخ 27 آذرماه 1402، سالروز درگذشت مولانا جلال الدین بلخی، طی مراسمی، ضمن بزرگداشت مقام این عارف و شاعر یگانه، از دو عنوان کتاب بریل که با نگاه به آثار مولانا تألیف و تدوین شده اند رونمائی کرد.

کتاب نخست «اندر خم یک کوچه» نام دارد که گزیده ای از غزلیات مولانا را در دیوان شمس، به همراه شمّه ای از زندگینامه او در بر می گیرد.

دومین کتاب نیز، بازنویسی 9 داستان از دفتر سوم مثنوی مولوی است که برای کودکان تدوین شده است و می تواند به عنوان مرجعی مناسب برای آشنا ساختن کودکان با مفاهیم اخلاقی، فلسفی و اجتماعی موجود در آثار مولوی مورد استفاده مربیان قرار گیرد.

باید افزود که مراسم بزرگداشت مولانا، با غزلخوانی، سخنرانی در باب آثار مولانا و نیز برنامه های جذاب و مفرح دیگر همراه بود.

***

نویسنده: مائده نعمتی

Tags: , , , , , , , , , , ,

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست